Welke soorten glas leveren wij

Koopt u nieuwe kozijnen? Dan kunt u ook direct een keuze maken voor een bepaald soort glas. Wij leveren verschillende soorten glas. Met het ene glassoort kunt u een besparing realiseren op uw stookkosten en met het andere soort glas kunt u beter geluiden van buiten weren. Op deze pagina vertellen wij u kort iets over de verschillende soorten glas die wij leveren bij onze kozijnen. 


Dubbel Glas (HR++)

Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen Argon Gas. Dit gas heeft uitstekende eigenschappen voor maximale thermische isolatie. Het voordeel van dubbel glas is dat het goedkoop is en goed isoleert, maar het nadeel is dat het niet zo goed isoleert als HR+++ (Triple Glas).


Triple Glas (HR+++)

Triple Glas bestaat uit 3 glasplaten met daartussen 2 kamers met Argon Gas. Hierdoor ontstaat er een super goede isolatie. Het nadeel is dat de aanschaf wel duurder is dan Dubbel Glas. U gaat echter wel minder stookkosten krijgen en ook minder koude val van uw ramen.


Geluidswerend Glas

Geluidswerend Glas zorgt ervoor dat u minder last heeft van geluiden van buitenaf. Het heeft daarnaast net als Dubbel of Triple Glas ook goede warmte isolerende eigenschappen omdat de tussenkamer(s) ook met Argon Gas zijn gevuld. Het voordeel van dit raam daarom hetzelfde als van Dubbel en Triple Glas, maar dan met een extra geluidsisolerende eigenschap. Het is wel duurder in aanschaf dan normaal Dubbel of Triple Glas.


Inbraakwerend Glas

Inbraakwerend Glas is gehard glas. Dit is glas wat erg lastig is in te slaan, te snijden of te breken, waardoor het de kans op een inbraak verkleint. De voordelen zijn daardoor duidelijk: u en uw eigendommen zijn veiliger. Veiligheidsglas is leverbaar in Dubbel of Triple Glas variant, waardoor het dezelfde isolerende eigenschappen heeft als normaal Dubbel of Triple Glas. Het nadeel is dat het wel duurder is dan normaal Dubbel of Triple Glas.


Veiligheids Glas

Veiligheids Glas is, zoals de naam aangeeft: veilig glas. Als de ruit stuk gaat, bijvoorbeeld doordat uw kind de bal door de ruit schopt, dan zullen er geen scherven met scherpe randen ontstaan, maar de ruit zal breken en worden vastgehouden door een folie die tussen het glas in zit. Het voordeel hiervan is dat de ruit veilig is voor bijvoorbeeld uw kinderen. Veiligheids Glas is zowel verkrijgbaar in de Dubbel als Triple glas variant, zodat u ook voordeel heeft van de isolerende eigenschappen. Het nadeel is dat het duurder is dan gewoon Dubbel of Triple glas.


Zonwerend Glas

Zonwerend Glas zal ervoor zorgen dat de felle zon buiten zal worden gehouden en u daar geen last van heeft in uw huis. Woningen die zijn uitgerust met Zonwerend Glas, zullen daardoor in de zomer koeler zijn. Dit voordeel is erg goed merkbaar wanneer u uw kozijnen waarop veel zonlicht valt, voorziet van Zonwerend Glas (bijvoorbeeld: uw gevel op het zuiden of het westen). Ook Zonwerend Glas is verkrijgbaar in Dubbel of Triple glas variant en het nadeel is dat Zonwerend Glas duurder is dan normaal Dubbel of Triple glas.