Houten Kozijnen

Algemeen

Houten kozijnen zijn nog altijd populair. Hoewel kunststof kozijnen de laatste decennium enorm aan populariteit hebben gewonnen, zijn er nog altijd mensen die zweren bij houten kozijnen. Het klopt dat houten kozijnen een bepaalde authentieke look hebben. Overigens zijn er ook kunststof kozijnen verkrijgbaar die bewerkt zijn met houtnerf structuur als echt houten kozijnen. Deze kozijnen komen qua uiterlijk sterk in de buurt van de klassieke look van houten kozijnen. 


Voordelen van houten kozijnen

Hout is een natuurlijk isolerend materiaal. Een groot voordeel van houten kozijnen is dat beschadigingen eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Barsten of beschadigingen kunnen worden opgesmeerd en overgeschilderd. Dit laatste is sowieso een voordeel van houten kozijnen: als u de kleur zat bent is dat met een likje verf zo verholpen. Dat kan bij kunststof en aluminium kozijnen niet. Kort samengevat hebben houten kozijnen de volgende voordelen:

  • Van nature warmte en geluid isolerend
  • Beschadigingen eenvoudig te repareren
  • Overschilderbaar in alle kleuren


Nadelen

Er zitten helaas ook een aantal nadelen aan houten kozijnen. Houten kozijnen vergen onderhoud. Zo moet je ze elke 3 tot 5 jaar opnieuw schilderen, wat veel tijd en ook geld kost.  Levertijd is ook wat langer dan 2 tot 4 weken en is uitsluitend op aanvraag af te geven.


Conclusie

Houten kozijnen zijn duurder in onderhoud en gaan niet zo lang mee als kunststof of aluminium kozijnen. Om het u makkelijk te maken bieden we op deze website de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een offerte bij ons op te vragen.