Kunststof Kozijnen

Algemeen

Kunststof kozijnen zijn in de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. In het verleden werd kunststof ervaren als minder mooi en werd er eerder gekozen voor houten kozijnen. Tegenwoordig komt het steeds meer voor, vooral bij renovaties worden de oude houten kozijnen vaak vervangen voor de kunststof variant. In de rest van Europa wordt kunststof ook al veel ingezet bij nieuwbouwprojecten, helaas wordt er in Nederland hiervoor nog veelal hout gebruikt.

Kunststof kozijnen worden over het algemeen gemaakt van polivinylchloride. (ook wel PVC genoemd). Ze komen in vele vormen en maten en in verschillende diktes. Daarnaast zijn er vele verschillende kleuren op de markt. Het materiaal kan in veel gevallen grotendeels gerecycled worden, dit maakt het duurzamer dan bijvoorbeeld hout of aluminium kozijnen.


Voordelen van kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof ten opzichte van houten of aluminium kozijnen zijn vrij groot. Zoals hierboven al genoemd is kunststof zeer milieu vriendelijk en grotendeels recyclebaar. Het materiaal gaat daarnaast erg lang mee. (tot wel 50 jaar). Het onderhoud van kunststof is stukken minder dan bij de andere varianten en is zowel warmte als geluid isolerend. Er zijn vele verschillende kleuren te krijgen. Voor degene die het gladde karakter van kunststof minder mooi vinden dan de traditionele houten kozijnen zijn al onze kunststof kozijnen met een houtnerf verkrijgbaar zowel binnen als buiten.

  • Duurzaam materiaal: erg lang houdbaar
  • Weinig onderhoud
  • Warmte en geluid isolerend;
  • In verschillende kleuren verkrijgbaar ( met houtnerf )
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar
  • Levertijd vanaf 2 weken


Nadelen

Er zitten helaas ook een aantal kleine nadelen aan een kunststof kozijnen. In tegenstelling tot houten kozijnen is kunststof niet over te schilderen. Daarnaast is kunststof moeilijker te repareren. 


Conclusie

Kunststof kozijnen zijn een zeer goede en toekomstgerichte investering die zeker de moeite waard is om serieus te bekijken. Om het u makkelijk te maken bieden we op deze website de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een offerte bij ons op te vragen.